Wat wij doen

Wij bieden  psychische begeleiding en praktische ondersteuning bij jou thuis.  Wij ondersteunen je bij het oefenen van door de therapeut aangereikte vaardigheden.Wij gaan ervan uit dat jij ervaringsdeskundige van je eigen leven bent. Met ons diverse team kunnen wij samen met jou kijken naar welke hulpverlener het beste bij je past. We leveren emotionele steun en soms werken we heel praktisch door samen met jou de handen uit de mouwen te steken.

We werken met de methode zelf-en samenredzaamheidsmatrix en daarnaast ook met mindfulness, wandelen, yoga, meditatie, ontspanningsoefeningen, massage, voetreflex en paardencoaching.  Geïnspireerd door o.a. het gedachtegoed van  Eckart Tolle, de Kracht van het Nu, The Work, Byran Katie, Attitudinal healing van Els Thissen, Choose Again Zes  Stappenproces to Freedom van Diederik Wolsak. Jij geeft aan wat je wensen en behoeften zijn Wij maken samen met jou en behulp van naasten een plan om deze wensen en verandering te realiseren.

Daarnaast  begeleiden wij het contact tussen partijen na een  ingrijpende gebeurtenis. Dit kan een delict, een ( verkeers-) ongeval of een andere ingrijpende gebeurtenis zijn.
We noemen dit herstelbemiddeling. Dit contact geeft mensen de kans zelf een rol te vervullen in het herstel en helpt bij de verwerking van de gebeurtenis.

Praktijk Zichtbaar in Zicht biedt naast begeleiding ook casemanagment en regievoering. Wij werken in opdracht van de gemeente Nijmegen.
https://www.casemanagmentnijmegen.nl

Wij houden van duidelijkheid en ‘doen wat nodig is’ zonder oneindige protocollen en regels.  maar gewoon aandacht voor wie jij bent, afgestemd op wat jij nodig hebt. We werken met een klein team van betrokken, deskundige en ervaren zorgverleners met ieder zijn of haar specialisatie binnen de zojuist genoemde terreinen.
Integriteit, respect en goede afstemming op jouw specifieke vraag, is voor ons een basisvoorwaarde.
Wij werken altijd in duo’s en zijn ook s’avonds en in het weekend inzetbaar.

Denk daarbij aan o.a. de onderstaande onderwerpen:

20140609

Regievoering en casemanagment,
Advies en en coaching,
Psychiatrische/psychische hulpvraag,
Verslaving,
Verstevigen gezinsstructuur,
Opvoedingsvragen,
Begeleiding ouders en jongeren,
Zelfstandigheid en zelfredzaamheid,
Begeleiding ouderen,
Praktische en psychische hulpvraag als je in therapie zit.

Psychische hulp bij:

Angst, paniek,
Stress, burn-out,
Depressie,
Verdriet, ongelukkig voelen,
Mishandeling/ geweld.

Herstelbemiddeling:

Buurtherstel,
Slachtoffer en dader,
Tussen  families en familieleden,
Huiselijk geweld.

Vragen? klik hier om een afspraak te maken.