Verena Conzett

Wie ik ben? Nou, dat is nogal een vraag. Wat ik jou kan bieden? Ook dat is nogal een vraag. Wie zijn wij mensen hier op aarde? Wat doen we hier eigenlijk? Dat waren en zijn nog steeds vragen die mij bezig houden en waar ik vaak ook geen antwoord op heb.

Ik ben Verena Conzett, Zwitserse. 1978 is mijn geboortejaar. In 2014 verhuisde ik naar Nederland en ben ik moeder geworden van Timo (september 2014). In mijn werk had ik altijd op allerlei manieren met mensen te maken. Daarnaast heeft psychologie me sinds mijn kindertijd geboeid en begeleidt het thema me mijn leven lang. Omdat ik van mensen hou en hen graag tot dienst wil zijn ben ik in 2017 met mijn eigen praktijk voor Levensbegeleiding gestart.

Ik wandel een stukje met je mee op je pad. Ik luister aandachtig naar je en kan je bijna altijd goed begrijpen. Ik maak het in mijn praktijk mee dat dit al héél veel voor een ander kan betekenen. Niet alleen dat, maar er verandert iets in jou als je je uitspreekt en gehoord en begrepen wordt. Het gaat dan niet zo zeer erom dat jou geholpen moet worden, maar dat je “gehoord moet worden”.

De methode die ik graag toepas om mensen te begeleiden in hun zelfherkenning is “The Work” van Byron Katie. Dat is een heel simpele maar enorm diepgaande aanpak voor zelfonderzoek. We kijken naar jouw overtuigingen en gedachten en heroverwegen ze. We vragen bij voorbeeld of het waar is wat je gelooft. “The Work” betekent meditatief verzinken in de gestelde vragen. We laten de vragen met geduld en vertrouwen hun antwoord in jou vinden.

Zullen we samen op pad gaan?