Over ons

lily-profiel

Lily Gruitrooij;

Praktijk Zichtbaar in Zicht is een divers team bestaande uit o.a. een orthopedagoog, psycholoog, psychiatrisch verpleegkundige, jeugdverpleegkundige, creatief-en energetisch therapeut en sociaal pedagogisch hulpverleners ( zie ook het Team op de volgende pagina)

Wij bieden zowel psychologische hulp, reguliere als specialistische begeleiding voor mensen die op praktisch en/ of psychisch vlak een steuntje in de rug willen. 

Over Lily;
De afgelopen 20 jaar werkte ik in verschillende settings: als hulpverlener in een opvanghuis, familietherapeut (waarvan ruim 14 jaar binnen een tbs-kliniek) en als begeleider binnen de psychiatrie en verslavingszorg.

 Daarnaast  ben ik herstelbemiddelaar, bemiddel ik tussen daders en slachtoffers en organiseer herstelbijeenkomsten.
( de rol van dader en slachtoffer is tijdelijk en zegt niets over wie jij als persoon bent)
Anderen zien mij als een echte ‘bruggenbouwer’  in hart en nieren en de rode draad in mijn leven is mensen met elkaar (zichzelf) in verbinding brengen.

Naast deze werkervaring heb ik een een bewogen leven geleid, waardoor ik de nodige levenservaring heb opgedaan. Ik ben een spontaan type, met passie en het hart op de juiste plek dat op gelijkwaardige manier met jou omgaat. Mijn achtergrond is verpleegkundige. Heb de opleiding VO- Jeugd, Gezin en Context afgerond en tevens de opleiding Transformatieve Mediation  en…ben net als jij gewoon een mens, dat met vallen en opstaan haar leven leeft. Soms heel vaardig en blij en soms in een dip en dan weet ik het even niet meer.
Op die momenten ben ik blij dat er iemand is die mij weer even op weg helpt.
Zijn er ook momenten dat jij een steuntje in de rug kunt gebruiken?
Dan zijn wij er voor jou!..

Zichtbaar in Zicht betekent:  ‘Zien en gezien worden!’

Hanny van Winkel;

Praktijk ANTRAS,

Over Hanny;
Als psycholoog heb ik veel ervaring opgebouwd. Zo werkte ik ruim vier jaar in een eerstelijnspraktijk. Ook in de complexe zorg heb ik ervaring opgedaan bij de afdeling Klinische Psychologie van een ziekenhuis in Nijmegen, vervolgens als psycholoog in een TBS- kliniek, en later op een Angstpolikliniek. Ook heb ik een ruime ervaring als psycholoog in de verslavingszorg en werkte ik drie jaar als behandelaar in een Jeugdzorg Plus instelling.

Enkele van mijn behandelmethoden zijn: Cognitieve Gedragstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR, en Motiverende gespreksvoering.

*  De cliënt staat centraal bij hulp op gebied van relatie, verslaving, angsten, burn-out, coaching
*  NIP geregistreerd, EMDR- therapeut

Ik heb een positieve instelling; ik leg respectvol en gemakkelijk contact, en maak op een positieve manier de cliënt enthousiast om zijn probleem aan te pakken en te durven veranderen.

De (relatie-)therapie  geef ik  met veel empathie, maar ik ben ook confronterend, als dat nodig is. Bijvoorbeeld als de niet-werkende patronen hardnekkig zijn en de negatieve spiraal op die manier niet doorbroken kan worden. Samen met de cliënt kijk ik niet naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden!