Herstelcoaching

Verwerking (lichte) trauma’s

Soms gaat het even niet alleen. Sommige gebeurtenissen in het dagelijkse leven zijn zo overweldigend, ingewikkeld of onoverzichtelijk, dat je wel wat hulp wilt gebruiken. Soms is het nodig om gebeurtenissen uit het verleden te verwerken; bijvoorbeeld bij een traumatische ervaring verwerken (seksueel misbruik, zelfmoord van iemand die je na staat, etc.).

Emotionele en praktische steun

We bieden jou en je familie emotionele en praktische steun, verstevigen de gezinsstructuur en begeleiden ouders en jongeren binnen het gezin. Praktijk Zichtbaar in Zicht biedt coaching op het terrein van levensvragen en zingeving. Samen bekijken we op welke gebieden ondersteuning nodig of gewenst is.

Op bezoek in detentie

Zit je vader of moeder in de gevangenis? Wil je zoon of dochter bij zijn vader of moeder op bezoek, maar zie jij als ouder/familie hier erg tegen op en je weet niet, hoe dit te organiseren? Het mag ook gaan om een beslissing van een rechter, die het contact wil herstellen tussen ouder en kind. Wij begeleiden het contact tussen ouder en kind waardoor je stap voor stap (weer ) een betrouwbare relatie opbouwt. We ondersteunen je tijdens de overdracht van het kind en tijdens het bezoek zelf.

dsc00018Herstelcoaching

Als coach help ik je met herstellen van een gebeurtenis die een diepe indruk op je heeft gemaakt; bijvoorbeeld als je te maken hebt gehad met huiselijk geweld of je hebt familie die ermee te maken heeft gehad. Ook na het overlijden van een dierbare of een relatiebreuk met iemand, waar je veel om  hebt gegeven. Wij bieden herstelcoaching voor zowel slachtoffer als dader en hulp binnen het gezin/familie. We begeleiden jou en je gezin  met de balans herstellen en jezelf elkaar (beter) begrijpen. Door samen te kijken naar wat er is gebeurd en je bewust te maken van welke patronen en overtuigingen je beïnvloeden in je functioneren binnen je gezin en familie. Deze patronen beperken je misschien om je werkelijk goed en dus vrij te voelen. Als coach nodig ik je uit te luisteren naar waar jouw wensen en behoeftes liggen.  Jij weet namelijk het beste, wat jij nodig hebt om te herstellen. Deze gesprekken houden we met jou alleen, of samen met je partner en kinderen;  net waar ieder zich prettig bij voelt. Jij (en je partner)  wordt uitgenodigd om zelf te voelen en ervaren, wat voor jou/jullie een passend antwoord  is, waar je (samen) mee verder kunt.

Hoe dan?

Samen met jou terug naar de basis; luisteren naar wat jij jezelf te zeggen hebt. Dat vraagt een ‘laag dieper’ kijken. Naar overtuigingen, motivaties en welke emoties dat oproept, afgestemd op wat jij daarin nodig hebt. We kijken naar wat er speelt tussen jou, je partner, je kinderen, je vader en moeder, je familie en je levenssituatie, zodat jij (weer) balans, vitaliteit en geluk ervaart.

Vragen? klik hier om een afspraak te maken.