(Jong) Volwassenen

( jong-) Volwassenen helpen wij graag met het organiseren van psychosociale en praktische zaken in het dagelijkse leven.
Wij gaan hierbij uit van zelfredzaamheid, waarbij jij zelf de regie hebt en houdt. Bijvoorbeeld activiteiten om het dagelijkse leven weer op de rit te krijgen en vast te houden.
Zo helpen wij o.a. bij verzameldwang zowel praktisch door het huis leeg te ruimen als emotioneel door steun te leveren bij huiswerkopdrachten die je in therapie en of behandeling hebt meegekregen.
Samen met jou inventariseren we welke mensen uit jouw familie of vriendengroep je hierbij willen  helpen bij de ondersteuning in je zelfstandigheid.
Daarnaast bekijken we op welke gebieden je begeleider jou het beste aanvult.  Jij, je begeleider en de mensen uit je netwerk die belangrijk voor jou zijn, stemmen we op elkaar af. Wij bevorderen de zelfredzaamheid van het individu.

‘In plaats van het bedenken van oplossingen voor burgers, zorgt de ‘Eigen Kracht’ ervoor dat burgers zelf aan zet zijn’ 

Wat dan?

Regievoering en casemanagment
Advies en coaching
Psychische hulpvragen (angst, somberheid, verslaving, traumaverwerking, burn-out)
Oefenen van vaardigheden ( huiswerkopdrachten) die je in therapie en of behandeling hebt meegekregen bijv. bij Hoarding  (verzameldwang).
Gezondheidsvragen,
Ouderschap en opvoeding,
Relatieproblemen.
Zelfstandig wonen,
Werk en dagbesteding
Het onderhouden van sociale contacten,
Dagelijkse activiteiten en-of dingen ondernemen,
Administratie, post en financiën,
Op bezoek in detentie, ondersteuning tijdens de overdracht van een kind en tijdens het bezoek zelf,
Bemiddeling

Vragen? klik hier om een afspraak te maken.