Gezinsbegeleiding voor de jeugd

Wij begeleiden vaders en moeders met opvoedingsvragen die praktische en psychische ondersteuning willen bij het opvoeden van hun  kinderen. De psycholoog en ondersteunende begeleider komen dan bij jou thuis.

Samen met jou, je partner en de kinderen inventariseren we, op welke gebieden je ondersteuning nodig hebt. We kijken samen naar welke ‘eigen mensen’ uit jouw familie of vriendengroep je hierbij willen helpen. Daarnaast bekijken wij samen met jou ook op welke gebieden je begeleider jullie het beste aanvult.

Jij, je gezin,  je begeleider en de mensen uit je netwerk die belangrijk voor jou zijn, stemmen we op elkaar af.  Wij zijn gericht op herstel, op de mogelijkheden en het versterken van de balans binnen en buiten het gezin en gericht op elk individu.

‘Zo krijg je met je gezin weer grip op de situatie en toekomstperspectief’

Onze begeleiding bestaat uit:

We helpen je met vaardigheden oefenen die je al hebt geleerd in therapie. Bijvoorbeeld praktische ondersteuning bij het verzorgen en opvoeden van je kinderen en tevens emotionele ondersteuning bij bijvoorbeeld angst, dwang, somberheid, verslaving, burn-out en/ of traumaverwerking.

Wat dan?

Regievoering en casemanagment
Advies en coaching
Psychische hulpvragen (angst, somberheid, verslaving, traumaverwerking, burn-out)
Oefenen van vaardigheden ( huiswerkopdrachten) die je in therapie en of behandeling hebt meegekregen bijv. bij Hoarding  (verzameldwang).
Gezondheidsvragen,
Ouderschap en opvoeding,
Relatieproblemen.
Zelfstandig wonen,
Werk en dagbesteding
Het onderhouden van sociale contacten,
Dagelijkse activiteiten en-of dingen ondernemen,
Administratie, post en financiën,
Op bezoek in detentie, ondersteuning tijdens de overdracht van een kind en tijdens het bezoek zelf,
Bemiddeling

Vragen? klik hier om een afspraak te maken.