Wat wij doen

Psychologische hulp,
reguliere en/ of specialistische begeleiding
en herstelbemiddeling

 

Praktijk Zichtbaar in Zicht,  Praktijk Antras en De Goede Toekomst  zijn nauw samenwerkende kleinschalige praktijken, waardoor de lijnen kort zijn.

Wij bieden zowel psychologische hulp als reguliere en of/specialistische begeleiding.
De psycholoog en/of ondersteunende begeleider komt dan bij jou thuis en is voor iedereen die op praktisch en of/ psychisch vlak een steuntje in de rug zou willen.

Daarnaast  begeleiden wij het contact tussen partijen na een  ingrijpende gebeurtenis. Dit kan een delict, een ( verkeers-) ongeval of een andere ingrijpende gebeurtenis zijn.
We noemen dit herstelbemiddeling. Dit contact geeft mensen de kans zelf een rol te vervullen in het herstel en helpt bij de verwerking van de gebeurtenis.

Praktijk Zichtbaar in Zicht werkt volgens de Presentietheorie. Geen onnodige protocollen en oeverloze regeltjes  maar gewoon aandacht voor wie jij bent, afgestemd op wat jij nodig hebt. We werken o.a. met PTP (Persoonlijke Toekomst Planning). Jij geeft aan wat je wensen en behoeften zijn.  Jij schrijft met ondersteuning van je begeleider, jouw plan in de ik-vorm en samen betrekken we je netwerk en andere professionals bij het proces van uitvoering om jouw wensen en verandering te realiseren.

Zo werken  wij onder andere met  Samenredzaamheid en  Zelfredzaamheid- Matrix. Dit zijn manieren om jezelf en met behulp van anderen ‘in je kracht’ te zetten.

We werken met een klein team van betrokken, deskundige en ervaren zorgverleners. We beschikken over een ruim netwerk,  werken altijd in duo’s en hebben onze kennis en ervaring gebundeld in een samenwerkingsverband. Wij zijn flexibele inzetbaar, zowel overdag als in de avond en/of in het weekend waardoor de continuïteit en maatschappelijke veiligheid gewaarborgd blijft.
Integriteit, respect en goede afstemming op jouw specifieke vraag, is voor ons een basisvoorwaarde.
Denk daarbij aan o.a. de onderstaande onderwerpen:

20140609

Praktische en Psychische hulp:

Regievoering en casemanagment,
Bemoeizorg,
Advies en en coaching,
Psychiatrische/ psychische hulpvraag,
Verslaving,
Verstevigen gezinsstructuur,
Opvoedingsvragen,
Begeleiding ouders en jongeren,
Zelfstandigheid en zelfredzaamheid,
Begeleiding ouderen,
Praktische en psychische hulpvraag als je in therapie zit,

Psychische hulp bij:

Angst, paniek,
Stress, burn-out,
Depressie,
Verdriet, ongelukkig voelen,
Mishandeling/ geweld.

Herstelbemiddeling:

Buurtherstel,
Slachtoffer en dader,
Tussen  families en familieleden,
Huiselijk geweld.

 

Vragen? klik hier om een afspraak te maken.