Over ons

 

lily-profiel

 

 

Lily Gruitrooij;

ik ben de oprichtster van Praktijk Zichtbaar in Zicht.

De afgelopen 20 jaar werkte ik in verschillende settings: als hulpverlener in een opvanghuis, familietherapeut (waarvan ruim 14 jaar binnen een tbs-kliniek) en als begeleider binnen de psychiatrie en verslavingszorg.

Via de Zorgverzekering, WMO en Jeugdwet bied ik ondersteuning en begeleiding aan mensen in hun thuis situatie, die een steuntje in de rug willen.
Daarnaast  ben ik herstelbemiddelaar, bemiddel tussen daders en slachtoffers en organiseer ik herstelbijeenkomsten.
( de rol van dader en slachtoffer is tijdelijk en zegt niets over wie jij als persoon bent)

Anderen zien mij als een echte ‘bruggenbouwer’  in hart en nieren en de rode draad in mijn leven is mensen met elkaar ( zichzelf) in verbinding brengen.
Naast deze werkervaring heb ik een een bewogen leven geleid, waardoor ik de nodige levenservaring heb opgedaan. Ik ben een spontaan type, met passie en het hart op de juiste plek.  (soms moet ik even zoeken maar vind hem altijd weer)
Die op gelijkwaardige manier met jou omgaat. Mijn achtergrond is verpleegkundige. Heb de opleiding VO- jeugd, gezin en context afgerond en tevens de opleiding transformatieve mediation en dit betekent namelijk helemaal niets…

Ben net als jij gewoon mens, die met vallen en opstaan haar leven leeft. Soms heel vaardig en blij en soms in een dip en dan weet ik het even niet meer.
Op die momenten ben ik blij dat er iemand is die mij weer even op weg helpt.
Zowel praktisch als op psychisch vlak.
Zijn er ook momenten dat jij een steuntje in de rug kunt gebruiken?
Dan ben ik er voor jou!..

Zichtbaar in Zicht betekent:  ‘Zien en gezien worden!’

 

 

Hanny van Winkel   praktijkhouder van Praktijk ANTRAS

Als psycholoog heb ik veel ervaring opgebouwd. Zo werkte ik ruim vier jaar in een eerstelijnspraktijk. Ook in de complexe zorg heb ik ervaring opgedaan bij de afdeling Klinische Psychologie van een ziekenhuis in Nijmegen, vervolgens als psycholoog in een TBS- kliniek, en later op een Angstpolikliniek. Ook heb ik een ruime ervaring als psycholoog in de verslavingszorg en werkte ik drie jaar als behandelaar in een Jeugdzorg Plus instelling.

Enkele van mijn behandelmethoden zijn: Cognitieve Gedragstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR, en Motiverende gespreksvoering.

Ik heb een positieve instelling; ik leg respectvol en gemakkelijk contact, en maak op een positieve manier de cliënt enthousiast om zijn probleem aan te pakken en te durven veranderen.

De (relatie-)therapie die ik geef  met veel empathie, maar ik ben ook confronterend, als dat nodig is. Bijvoorbeeld als de niet-werkende patronen hardnekkig zijn en de negatieve spiraal op die manier niet doorbroken kan worden. Samen met de cliënt kijk ik niet naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden!