Over ons


lily-profielLily Gruitrooij; ik ben de oprichtster van Zichtbaar in Zicht.

De afgelopen 20 jaar werkte ik in zowel de slachtoffer- als de dader-hulpverlening in verschillende settings: als hulpverlener in een opvanghuis, familietherapeut (waarvan ruim 14 jaar binnen een tbs-kliniek) en als begeleider binnen de psychiatrie en verslavingszorg. Anderen zien mij als een echte ‘bruggenbouwer’  in hart en nieren.

..

banner1De brug tussen slachtoffer, dader en hulpverlener
Naast deze werkervaring heb ik een een bewogen leven geleid, waardoor ik de nodige levenservaring heb opgedaan. Met mijn ervaring en achtergrond weet ik als geen ander, hoe belangrijk het is, dat je goed wordt geïnformeerd  en weet waar je welkom bent met je (hulp-)vragen.

In gesprekken  met slachtoffers en met daders  in de tbs- kliniek of gevangenis blijkt, dat deze mensen zich niet altijd gehoord en/of begrepen voelen. De afstemming tussen bijvoorbeeld de tbs-kliniek en gevangeniswezen verloopt soms moeizaam. Er is nog geen duidelijk centraal aanspreekpunt. Ook is er geen organisatie, waar de familie van de dader terecht kan. Zichtbaar in Zicht stemt dit op elkaar af.

  • daders en slachtoffers bestaan niet. Het is een tijdelijke rol en zegt niets over wie jij als persoon bent.

..

Onze slogan is: ‘Zien en gezien worden!’

 

 

Hanny van Winkel   praktijkhouder van Praktijk ANTRAS

Als psycholoog heb ik veel ervaring opgebouwd. Zo werkte ik ruim vier jaar in een eerstelijnspraktijk. Ook in de complexe zorg heb ik ervaring opgedaan bij de afdeling Klinische Psychologie van een ziekenhuis in Nijmegen, vervolgens als psycholoog in een TBS- kliniek, en later op een Angstpolikliniek. Ook heb ik een ruime ervaring als psycholoog in de verslavingszorg en werkte ik drie jaar als behandelaar in een Jeugdzorg Plus instelling.

Enkele van mijn behandelmethoden zijn: Cognitieve Gedragstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR, en Motiverende gespreksvoering.

Ik heb een positieve instelling; ik leg respectvol en gemakkelijk contact, en maak op een positieve manier de cliënt enthousiast om zijn probleem aan te pakken en te durven veranderen.

De (relatie-)therapie die ik geef  met veel empathie, maar ik ben ook confronterend, als dat nodig is. Bijvoorbeeld als de niet-werkende patronen hardnekkig zijn en de negatieve spiraal op die manier niet doorbroken kan worden. Samen met de cliënt kijk ik niet naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden!

Praktijk Zichtbaar in Zicht  en Praktijk ANTRAS zijn nauw samenwerkende kleinschalige praktijken, waardoor de lijnen kort zijn. We werken met zorgverleners, die jarenlang ervaring hebben opgedaan in tbs en gevangeniswezen met daders en hun slachtoffers in tbs en of mensen met een psychische en/of psychiatrische problematiek. Wij hebben veel expertise en bieden een uniek  concept aan op basis van persoonlijk contact, zodat de maatschappelijke veiligheid gewaarborgd blijft.