Gezinsbegeleiding voor de jeugd

Wij begeleiden vaders en moeders met opvoedingsvragen die praktische en psychische ondersteuning willen met hun kinderen opvoeden.We bieden deze gezinsbegeleiding bij jou thuis.

Samen met jou, je partner en de kinderen inventariseren we, op welke gebieden je ondersteuning nodig hebt. We kijken samen naar welke ‘eigen mensen’ uit jouw familie of vriendengroep je hierbij willen helpen. Daarnaast bekijken wij samen met jou ook op welke gebieden je begeleider jullie het beste aanvult.

Jij, je gezin,  je begeleider en de mensen uit je netwerk die belangrijk voor jou zijn, stemmen we op elkaar af. Wij zijn gericht op herstel, op de mogelijkheden en het versterken van de balans binnen en buiten het gezin en gericht op elk individu. Dan organiseren  we een bijeenkomst om samen met je familie en of vrienden zelf een plan te maken. Een plan waarin iedereen de kans krijgt om mee te denken en jou en je gezin te ondersteunen, waarbij je zelf de regie hebt en houdt.

‘Zo krijg je met je gezin weer grip op de situatie en toekomstperspectief’

 

Onze begeleiding bestaat uit:

We helpen je met vaardigheden oefenen die je al hebt geleerd in een eerder traject als onderdeel van een behandeling of therapie. Bijvoorbeeld praktische ondersteuning bij je kinderen verzorgen en opvoeden en tevens emotionele ondersteuning bij bijv. angst, dwang, somberheid, verslaving, burn-out en of traumaverwerking.

Wij geven begeleiding bij:

Traumaverwerking,
Verslavingszorg,
Vluchtelingenwerk,
Mediation,
Gezondheidsvragen,
Ouderschap en opvoeding,
Relatieproblemen.
Zelfstandig wonen,
Werk of een dagbesteding zoeken,
Het onderhouden van sociale contacten,
Dagelijkse activiteiten en-of dingen ondernemen,
Administratie, post en financiën,
Op bezoek in detentie, ondersteuning tijdens de overdracht van een kind en tijdens het bezoek zelf,
Psychische hulpvragen (angst, somberheid, verslaving, traumaverwerking, burn-out)
Psychiatrische hulpvragen,
Psychische en/of praktische hulp als je in therapie zit;
bijv. bij Hoarding  (verzameldwang).