Gezinsbegeleiding voor de jeugd

Wij begeleiden vaders en moeders met opvoedingsvragen en die ondersteuning willen met hun kinderen opvoeden.We bieden gezinsbegeleiding bij jou thuis.

Samen met jou, je partner en de kinderen inventariseren we, op welke gebieden je ondersteuning nodig hebt. We kijken samen naar welke ‘eigen mensen’ uit jouw familie of vriendengroep je hierbij willen helpen. Dan organiseren  we een bijeenkomst om samen met je familie en of vrienden zelf een plan te maken. Een plan waarin iedereen de kans krijgt om mee te denken en jou en je gezin te ondersteunen, waarbij je zelf de regie hebt en houdt.  Dit  geeft je weer het (zelf-) vertrouwen, dat je er samen met je gezin uitkomt en adem kunt halen. Je hebt  daardoor niet meer het gevoel dat je er alleen voor te staat. Daarnaast bekijken wij ook op welke gebieden je begeleider jullie het beste aanvult.  Jij, je gezin,  je begeleider en de mensen uit je netwerk die belangrijk voor jou zijn, stemmen we op elkaar af. Jij en je gezin krijgen weer grip op de situatie en toekomstperspectief.

Onze begeleiding bestaat uit:

We helpen je met vaardigheden oefenen. Deze vaardigheden heb je in een (para-) medisch voortraject als onderdeel van een behandeling of therapie al aangeleerd. Het betreft dus leren toepassen van al aangeleerde vaardigheden of gedrag. Bijvoorbeeld praktische ondersteuning bij je kinderen verzorgen en opvoeden, of emotionele ondersteuning bij angst, paniek of verslavings-problematiek.